Nie masz produktów w koszyku.

Dołącz do

Sernik z jagodami

Składniki:
  • 75 g rozpuszczonego masła
  • 175 g pełnoziarnistych herbatników
  • 175 g jagód
  • 450 g zmielonego twarogu
  • 150 g cukru
  • 1 łyżeczka waniliowego cukru
  • 4 jaja
  • 2 łyżki wody
Przygotowanie:
  1. Rozgrzej piekarnik do 180 °C.
  2. Pokrusz herbatniki i wymieszaj je z roztopionym masłem. Wyłóż nimi garnek Stone Legend, pamiętając o zachowaniu rantów.
  3. Wymieszaj twaróg z cukrem i jajami. Wylej masę do formy i piecz przez ok 40 min lub do momentu aż ciasto z wierzchu zrobi się złociste. 
  4. Pozostaw do ostygnięcia, a następnie wyjmij ciasto z formy
  5. Na patelnię Stone Legend wyłóż jagody, zalej 2 łyżkami wody i podduś aż do uzyskania syropu, ok 5 min.
  6. Na koniec polej sernik syropem jagodowym i podawaj. 

Autor :

Rekomendowane Produkty