Polędwica w sosie śmietanowym
Czas przygotowania:
Do 45 minut
Całkowity czas:
Do 45 minut
- Składniki:
-
- 0,5 kg polędwicy wieprzowej
- łyżka masła
- 5 łyżek białego wytrawnego wina
- pół szklanki śmietany kremówki
- łyżka posiekanych ziół (majeranek,tymianek)
- 12-13 dag serka camembert, obranego ze skórki
- 1 i pół łyżki musztardy dijon
- świeżo zmielony pieprz
- Przygotowanie:
-
Polędwica w sosie śmietanowym
Akcesoria kuchenne:
- Deska do krojenia Delimano Primavera
- Nóż wielozadaniowy Miracle Blade
- Nóż do siekania Kyocera Delimano Ceramica 11,5 cm
- Delimano Ceramica Prima Zestaw 2 Ceramicznych Patelni Trio z Pokrywką
- Delimano Ceramica Prima Zestaw Brytfann Ceramicznych
Opis przygotowania:
Polędwicę pokroić na desce nożem Miracle Blade w plastry, leciutko rozbić. Na patelni Ceramica Prima rozgrzać łyżkę masła, smażyć polędwicę przez około 6-7 minut.
Usmażone mięso odstawić w ciepłe miejsce.
Na patelnię Ceramica Prima (do tego masła które zostało po smażeniu) wlać wino, zagotować, wlać śmietanę, dodać zioła posiekane ceramicznym nożem Kyocera, camembert i musztardę. Zagotować.
Polędwicę przełożyć na talerz, polać sosem.
Do tego można podać szparagi zawinięte w szynkę, posypane parmezanem i zapieczone w piekarniku w ceramicznych brytfanach Delimano.
Smacznego!
Rekomendowane Produkty
-
Okrągły garnek kamienny FiveStar Legend
Od 109,99 zł Od98,99 zł Club5Członkowie Club 5* oszczędzają 11,00 zł na tym produkcie.