Nie masz produktów w koszyku.

Dołącz do

Łosoś a'la cajun

Cooking time:

7 minut

Czas przygotowania:

13 minut

Całkowity czas:

20 minut

Składniki:

Podana porcja dla jednej osoby

  • filet z łososia (200 g)
  • przyprawa Cajun - mieszanka papryki słodkiej, chilli, pieprzu cayenne, pieprzu czarnego, czosnku, cebuli, oregano, selera i soli
  • odrobina brązowego cukru (opcjonalnie)
  • sok z ćwiartki z cytryny
Przygotowanie:

Przepis na łososia do przygotowania w wielofunkcyjnej frytkownicy Air Fryer. Możesz go oczywiście przygotować także w piekarniku lub na patelni grillowej.

Rozgrzej Air Fryer do 180°C przez 5 minut.

Oczyść i osusz łososia. Na talerzu rozsyp przyprawę cajun i obtocz dokładnie całego łososia.

Jeśli lubisz odrobinę słodyczy, lekko posyp łososia cukrem.

Filet z łososia o grubości około 2 cm smaż w urządzeniu Air Fryer przez 7 minut, skórą do dołu.

Podawaj z wyciśniętym sokiem z ćwiartki cytryny oraz ulubionymi warzywami.

Autor : Delimano