Banana Sushi
Czas przygotowania:
20 minut lub mniej
Całkowity czas:
20 minut lub mniej
- Składniki:
-
- 1 szklanka mąki
- 1 jajko
- ¼ szklanka wody
- Szczypta soli
- ½ szklanki mleka
- 2 łyżki stołowe roztopionego masła
- Gotowy krem czekoladowy
- 1 mango
- kilka bananów
- Przygotowanie:
-
Banana Sushi
Ciasto na naleśniki jest proste i bardzo szybkie w wykonaniu, ich smak z pewnością poprawi Ci nastrój po długim dniu pracy i wprawi w zachwyt Twoją Rodzinę :)
Krok 1
Mąkę wsypać do miski, dodać jajko, wodę, mleko, szczyptę soli i masło. Wszystkie składniki bardzo dokładnie wymieszać.
Krok 2
Na natłuszczoną i średnio rozgrzaną patelnię wylać cienką warstwę i smażyć każdy naleśnik około dwóch minut z obu stron.
Krok 3
Obierz mango i pokrój na niewielkie paski. Obranego banana połóż na desce do krojenia i przycinając brzegi z walca utwórz kształt prostopadłościanu.
Krok 4
Na upieczonym naleśniku rozsmaruj krem czekoladowy, następnie połóż z brzegu banan i z obu stron kawałki mango.
Krok 5
Zawiń naleśnik i wstaw do zamrażalnika na około 20 minut.
Krok 6
Wyjmij naleśnik z zamrażalnika i pokrój na plasterki, Twoje Banana Sushi są już gotowe do spożycia!
Smacznego :)