Nie masz produktów w koszyku.

Dołącz do
  • Dostawa przez kuriera
  • 30 dni na zwrot
  • Możliwość rozłożenia na raty

Zapiekanka pasterska

Zapiekanka pasterska
Czas przygotowania : Ponad godzinę
Czas całkowity : Ponad godzinę
Składniki:
  • 1 kg mielonego mięsa
  • 100 gram kiełbasy z dziczyzny
  • 2 opakowania puree ziemniaczanego
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • 3/4 szklanki mleka
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka oleju
  • 50 gram keczupu
  • 80 gram białego wina
  • sól, pieprz
  • 60 gram sosu Worcestershire
Przygotowanie:

Krok 1 Drobno posiekać papryczkę chili, dwa ząbki czosnku, cebulę i dwie marchewki. Smażyć na odrobinie oleju aż cebula się zeszkli, następnie dodać 80 gram białego wina i kilogram mielonej jagnięciny (bądź innego mięsa według uznania) oraz kiełbasę z dziczyzny. Po podsmażeniu doprawić 60 gram sosu Worcestershire, szczyptą soli i pieprzu oraz 50 gram keczupu - mieszać przez około pięć minut.

Krok 2 W garnku przygotować dwie paczki puree ziemniaczanego według przepisu na opakowaniu, dodać dwie łyżki masła.

Krok 3 Na podsmażone mięso z warzywami wysypać warstwę startego żółtego sera (około 30 gram). Łyżką rozprowadź równomierną warstwę gotowego puree ziemniaczanego.

Krok 4 Rozgrzej piekarnik do 2000C I wstaw tam potrawę na około 20 minut. Po wyjęciu z piekarnika danie jest gotowe do nałożenia na talerz.

Życzymy smacznego! :)

Author : Gabriela

x
Kliknij, oddzwonimy za darmo

Masz pytania lub chcesz złożyć zamówienie? Kliknij przycisk poniżej, a my oddzwonimy do Ciebie.

Nasz konsultant jest gotów odpowiedzieć na wszystkie pytania dotyczące produktów, które Cię interesują. Proszę kliknąć na przycisk poniżej, a my oddzwonimy do Ciebie. Usługa ta jest całkowicie bezpłatna!

Zadzwoń!