Nie masz produktów w koszyku.

Dołącz do
  • Dostawa przez kuriera
  • 30 dni na zwrot
  • Możliwość rozłożenia na raty

Tartletki kalafiorowe

Tartletki kalafiorowe
Czas przygotowania : 20 minut lub mniej
Czas całkowity : 20 minut lub mniej
Składniki:
  • 2 łyżki stołowe oleju (Patelnia Ceramiczna Tradycyjna Delimano)
  • lub 1 łyżka stołowa (Delimano® Ceramica Dry Cooker™)
  • 1 duży lub 2 małe kalafiory
  • 8 solonych filecików anchois
  • 9 jajek, ubitych mikserem*
  • 1 bułka francuska
  • 35 g mąki
  • 40 g tartego sera – Pecorino Romano lub parmezanu
  • 150 g niedojrzałego, białego twardego sera owczego
  • Źródło: mojirecepti.com

Przygotowanie:

Podawaj danie wegetariańskie na lunch lub jako niedzielny brunch i sukces gwarantowany

Krok 1:

Wydłub i pokrusz miąższ ze środka bułki francuskiej tak, aby uzyskać ½ filiżanki.

Krok 2:

W Rondlu Ceramicznym Delimano podgrzej 2 łyżki stołowe oleju, dodaj kalafiora i anchois, a potem gotuj, mieszając, aż kalafior zrobi się bardzo miękki, ale nie będzie się rozpadał na kawałki – ok. 15 minut. Zdejmij z ognia i ostudź trochę.

Krok 3:

Wymieszaj kalafiora z jajkami, miąższem bułki, mąką i tartym serem. Podgrzej (czujnik temperatury w rączce zrobi się czerwony) 2 łyżki stołowe oleju w Patelni Ceramicznej Tradycyjnej Delimano lub 1 łyżkę stołową oleju w naczyniu Delimano® Dry Cooker, a następnie dodawaj po trochu z przerwami niewielkie ilości wymieszanego ciasta. Smaż ok. 2 minut z każdej strony, aż się przyrumieni. Odsącz na papierowym ręczniku i podawaj z drobno startym serem owczym.

Author : Delimano

x
Kliknij, oddzwonimy za darmo

Masz pytania lub chcesz złożyć zamówienie? Kliknij przycisk poniżej, a my oddzwonimy do Ciebie.

Nasz konsultant jest gotów odpowiedzieć na wszystkie pytania dotyczące produktów, które Cię interesują. Proszę kliknąć na przycisk poniżej, a my oddzwonimy do Ciebie. Usługa ta jest całkowicie bezpłatna!

Zadzwoń!