Nie masz produktów w koszyku.

Dołącz do

Tarta warzywna

Cooking time : 35 min
Czas przygotowania : 20 min
Czas całkowity : 55 min
Składniki:
  • 1 kruche ciasto
  • 1 duży bakłażan (lub 2 mniejsze)
  • 1 duża cukinia (lub 2 mniejsze)
  • 1 czerwona papryka
  • 2 marchewki
  • 3 łyżki musztardy
  • 1 jajo
  • 100 ml śmietany kremówki
  • kozi ser (opcjonalnie)
  • sól i pieprz
Przygotowanie:
  1. Rozgrzej piekarnik do 175°C. Umyj warzywa. Marchewkę obierz, z pozostałych odetnij obie końcówki. Z papryki usuń nasiona. Paprykę pokrój na plasterki, a pozostałe potnij na wstążki w krajalnicy spiralnej Brava (możesz też pokroić je w cienkie szerokie paski).
  2. Zblanszuj marchewki trzymając je przez 4/5 min w gotującej się wodzie, aż będą miękkie.
  3. Natłuść formę do tarty lub wyłóż ją papierem do pieczenia. Na formę wyłóż ciasto i nakłuj je widelcem, by nie urosło. Następnie posmaruj je 2 łyżkami musztardy. Piecz ok 10-15 min.
  4. Gdy ciasto będzie wstępnie podpieczone zacznij układanie warzyw od zewnętrznej krawędzi.
  5. W misce zmiksuj jaja, śmietanę i łyżkę musztardy. Dopraw do smaku i wylej na wierzch warzyw. Piecz w piekarniku 30-35 min. Po wyjęciu z piekarnika posyp pokruszonym kozim serem.


Smacznego!

Autor : Delimano

x
Kliknij, oddzwonimy za darmo

Masz pytania lub chcesz złożyć zamówienie? Kliknij przycisk poniżej, a my oddzwonimy do Ciebie.

Nasz konsultant jest gotów odpowiedzieć na wszystkie pytania dotyczące produktów, które Cię interesują. Proszę kliknąć na przycisk poniżej, a my oddzwonimy do Ciebie. Usługa ta jest całkowicie bezpłatna!

Zadzwoń!