Nie masz produktów w koszyku.

Dołącz do
  • Dostawa przez kuriera
  • 30 dni na zwrot
  • Możliwość rozłożenia na raty

Szpinakowo-serowe słońce

Szpinakowo-serowe  słońce
Czas przygotowania : Do 45 minut
Czas całkowity : Do 45 minut
Składniki:

Ciasto:

  • 500g mąki,
  • 1/3 szklanki oliwy z oliwek,
  • ¾ szklanki białego wytrwanego wina,
  • 1 łyżeczka soli.
  • woda według uznania.

Nadzienie:

  • 350g gotowanego szpinaku,
  • 350g sera ricotta,
  • 1 jajko,
  • 80g startego parmezanu,
  • sól i pieprz,
  • bułka tarta.
Przygotowanie:

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki ciasta zmiksuj mikserem Delimano. Wyrabiaj do momentu, aż ciasto uzyska gładką konsystencję. Zawiń w folię, a następnie przygotuj nadzienie.
  2. Wymieszaj szpinak z ricottą. Następnie dodaj jajko, parmezan oraz świeżo zmielone sól i pieprz – polecamy Młynek 2 w 1 Delimano. Dobrze wymieszaj, po czym odstaw na chwilę.
  3. Wyjmij ciasto z folii dzieląc je na dwie równe części.
  4. Rozwałkuj każdą część na dwa placki o średnicy 30 cm.
  5. Górę pierwszego z nich posyp bułką tartą, by ciasto nie namokło.
  6. Rozłóż nadzienie na placku, który był posypany bułką tartą.
  7. Rozłóż nadzienie na środku ciasta w formie kuli, a pozostałą część jak pierścień wokół ciasta.
  8. Posyp nadzienie tartym parmezanem.
  9. Przykryj drugim plackiem z ciasta.
  10. Połącz krawędzie obu placków rękami, następnie użyj widelca Delimano Astoria.
  11. Umieść małą miskę w środku ciasta i delikatnie naciśnij, aby powstało wcięcie.
  12. Pokrój ciasto na kawałki o grubości ok. 2 cm, ale połączone ze sobą w środku.
  13. Obróć każdy kawałek.
  14. Piecz „Szpinakowo- serowe słońce” w temperaturze 1800 przez 30 minut aż do zarumienienia.

Autor : Delimano

x
Kliknij, oddzwonimy za darmo

Masz pytania lub chcesz złożyć zamówienie? Kliknij przycisk poniżej, a my oddzwonimy do Ciebie.

Nasz konsultant jest gotów odpowiedzieć na wszystkie pytania dotyczące produktów, które Cię interesują. Proszę kliknąć na przycisk poniżej, a my oddzwonimy do Ciebie. Usługa ta jest całkowicie bezpłatna!

Zadzwoń!