Nie masz produktów w koszyku.

Dołącz do

Szarlotka

Cooking time : 20 min
Czas przygotowania : Do 45 minut
Czas całkowity : Do 45 minut
Składniki:
  • ½ szklanki mąki
  • 250 niesolonego masła
  • 1/3 szklanki zimnej wody
  • 4 jabłka
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • 2 łyżki cukru
  • szczypta cukru pudru (opcjonalnie)
Przygotowanie:

Kruche, pyszne ciasto, z nadzieniem z pokrojonych jabłek z delikatną nutką cynamonu. Sprawdź, jak w prosty i szybki sposób możesz je przygotować w garnku kamiennym Delimano Stone Legend!

Przepis

Krok 1:

Wymieszaj w misce mąkę z masłem i zimną wodą. Dokładnie połącz składniki i zagnieć gładkie ciasto.

Krok 2

Rozsyp cienką warstwę mąki na stolnicy i rozwałkuj ciasto tak, by utworzyło placek większy niż średnica garnka kamiennego Stone Legend, lub innej formy, w której będziesz piec.

Krok 3

Na natłuszczoną formę połóż ciasto dbając o to aby pokryło również ściankę.

Krok 4:

Obierz jabłka i pokrój je na plasterki.

Krok 5:

Rozgrzej piekarnik do temperatury 190 stopni Celsjusza

Krok 6:

Wyłóż jabłka na ciasto w formie, posyp cynamonem i cukrem.

Krok 7:

Wstaw ciasto do rozgrzanego piekarnika na około 20 minut.

Po tym czasie Twoja szarlotka jest już gotowa do spożycia. Możesz posypać ją szczyptą cukru pudru. Smacznego :)

Autor : Aleksander

x
Kliknij, oddzwonimy za darmo

Masz pytania lub chcesz złożyć zamówienie? Kliknij przycisk poniżej, a my oddzwonimy do Ciebie.

Nasz konsultant jest gotów odpowiedzieć na wszystkie pytania dotyczące produktów, które Cię interesują. Proszę kliknąć na przycisk poniżej, a my oddzwonimy do Ciebie. Usługa ta jest całkowicie bezpłatna!

Zadzwoń!