Nie masz produktów w koszyku.

Dołącz do
  • Dostawa przez kuriera
  • 30 dni na zwrot
  • Możliwość rozłożenia na raty

Śnieżne jaja w czekoladzie

Śnieżne jaja w czekoladzie
Czas przygotowania : 20 minut lub mniej
Czas całkowity : 20 minut lub mniej
Składniki:

1. Krem pomarańczowy

  • 50 g dżemu morelowego
  • sok wyciśnięty z 1 pomarańczy

2. Krem czekoladowy

  • 250 g czekolady o zawartości 70% kakao
  • 300 ml mleka
  • 300 ml śmietanki
  • 30 g cukru

3. Śnieg

  • 6 białek z kurzych jaj
  • 120 g cukru
  • 400 ml mleka
  • 400 ml wody

Źródło: mojirecepti.com

Przygotowanie:

Popularny deser rodem z kuchni francuskiej szybko stanie się Twoim ulubionym ze względu na swój lekki, pyszny smak.

Krok 1:

Rozpuść dżem w Rondlu Ceramicznym Delimano® na małym ogniu, a następnie wymieszaj z sokiem z pomarańczy. Uzyskany krem należy przefiltrować w celu usunięcia pestek pomarańczy i grudek dżemu

Krok 2:

Podgrzej śmietankę w Garnku Ceramicznym Delimano®, potem wylej wrzącą ciecz na grubo połamane kawałki czekolady. Pozostaw na 2-3 minuty i zamieszaj. Jeśli chcesz, dodaj do kremu cukru i/lub soku pomarańczowego.

Krok 3:

Ostrożnie oddziel białka od żółtek i ubij je na sztywno. Delikatnie wymieszaj z cukrem. Zagotuj mleko w Garnku Ceramicznym Delimano® . Mleko trzeba doprowadzić do wrzenia, a potem zmniejszyć ogień do minimum. Do przygotowanego mleka dodaj uformowaną łyżką kulę śniegu. Kulę należy wyjąć, kiedy zagotuje się w mleku.

Krok 4:

Nalej kremu czekoladowego na talerz i ostrożnie wyłóż na wierzchu ugotowane chmurki śniegu. Polej śnieg kremem pomarańczowym i podawaj.

Autor : Delimano

x
Kliknij, oddzwonimy za darmo

Masz pytania lub chcesz złożyć zamówienie? Kliknij przycisk poniżej, a my oddzwonimy do Ciebie.

Nasz konsultant jest gotów odpowiedzieć na wszystkie pytania dotyczące produktów, które Cię interesują. Proszę kliknąć na przycisk poniżej, a my oddzwonimy do Ciebie. Usługa ta jest całkowicie bezpłatna!

Zadzwoń!