Nie masz produktów w koszyku.

Dołącz do
  • Dostawa przez kuriera
  • 30 dni na zwrot
  • Możliwość rozłożenia na raty

Salsa z mango na tartletkach

Salsa z mango na tartletkach
Czas przygotowania : 20 minut lub mniej
Czas całkowity : 20 minut lub mniej
Składniki:

Składniki na tartletki:

  • 3 łyżki stołowe kaszy kukurydzianej
  • 60 g mąki
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 jajko, ubite
  • 5 łyżek stołowych mleka
  • ½ łyżki stołowej roztopionego masła
  • 125 g kukurydzy
  • pieprz cayenne
  • ½ łyżki stołowej oleju słonecznikowego

Składniki na salsę:

  • ½ dojrzałego mango, pokrojonego w drobną kostkę
  • ½ czerwonej cebuli, drobno posiekanej
  • 1 świeża zielona papryczka chilli, oczyszczona z nasion i drobno posiekana
  • sok z jednej limonki
  • sól, pieprz
  • 125 ml kwaśnej śmietany
  • 20 listków świeżej natki pietruszki
Przygotowanie:

Salsa z mango na tartletkach

Krok 1

Przgotowanie tartletek: wymieszaj kaszę kukurydzianą, sól, mąkę, proszek do pieczenia, jajko, mleko i masło na jednolitą masę. Dodaj ziarna kukurydzy. Dopraw pieprzem cayenne do smaku.

Krok 2

Wysmaruj olejem naczynie Delimano® Pancake Pan. Podgrzej je wstępnie (czujnik temperatury w rączce zrobi się czerwony) i smaż po kolei po 1 łyżeczce masy. Smaż do momentu, aż placuszki się przyrumienią i zrobią się chrupkie, przez ok. 2 ½ minuty z każdej strony. Smaruj patelnię olejem pomiędzy smażeniem kolejnych porcji. Pozwól tartletkom ostygnąć.

Krok 3

Zmiksuj mango, cebulę, chilli i sok z limonki w misce. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Nakładaj łyżeczkę śmietany i łyżeczkę salsy na każdą tartletkę. Ozdabiaj natką pietruszki.

Author : Delimano

x
Kliknij, oddzwonimy za darmo

Masz pytania lub chcesz złożyć zamówienie? Kliknij przycisk poniżej, a my oddzwonimy do Ciebie.

Nasz konsultant jest gotów odpowiedzieć na wszystkie pytania dotyczące produktów, które Cię interesują. Proszę kliknąć na przycisk poniżej, a my oddzwonimy do Ciebie. Usługa ta jest całkowicie bezpłatna!

Zadzwoń!