Nie masz produktów w koszyku.

Dołącz do
  • Dostawa przez kuriera
  • 30 dni na zwrot
  • Możliwość rozłożenia na raty

Ptysie czekoladowe

Ptysie czekoladowe
Czas przygotowania : Do 45 minut
Czas całkowity : Do 45 minut
Składniki:

• 200ml wody • 1 szklanka mąki • 100g masła • 5 jajek • 350 ml mleka do kremu • 300g mlecznej czekolady • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • szczypta soli

Przygotowanie:

Krok 1 Do garnka dodaj szklankę wody, szczyptę soli i 100 gram masła - doprowadź do wrzenia. Następnie dodaj szklankę mąki i mieszaj, aż uzyskasz piękną kulę ciasta.

Bardzo ważne – odczekaj, aż osiągnie temperaturę pokojową.

Teraz dodaj do ciasta jedno jajko i dobrze wymieszaj. Powtórz tę czynność z kolejnymi czterema jajkami. Na natłuszczoną patelnię łyżeczką nanieś małe porcje ciasta i wstaw do piekarnika nagrzanego do 2050C na około 12 minut.

Krok 2 Krem: Do 350 ml. mleka dodaj proszek do pieczenia i mikserem mieszaj aż do uzyskania zgęstniałej masy.

Krok 3 Do dużego garnka z wrzącą wodą wstaw rondel. Wrzuć do niego 300 gram połamanej mlecznej czekolady i mieszaj, aż się roztopi.

Krok 4

Natnij wszystkie kuleczki ciasta i łyżeczką dodaj krem do środka.

Krok 5

Ptysie rozłóż na patelni i zalej gorącą czekoladą. Ptysie są już gotowe do spożycia!

Smacznego!

Author : Małgorzata

x
Kliknij, oddzwonimy za darmo

Masz pytania lub chcesz złożyć zamówienie? Kliknij przycisk poniżej, a my oddzwonimy do Ciebie.

Nasz konsultant jest gotów odpowiedzieć na wszystkie pytania dotyczące produktów, które Cię interesują. Proszę kliknąć na przycisk poniżej, a my oddzwonimy do Ciebie. Usługa ta jest całkowicie bezpłatna!

Zadzwoń!