Nie masz produktów w koszyku.

Dołącz do
  • Dostawa przez kuriera
  • 30 dni na zwrot
  • Możliwość rozłożenia na raty

Mus czekoladowy

Mus czekoladowy
Czas przygotowania : 20 minut lub mniej
Czas całkowity : 20 minut lub mniej
Składniki:
  • 170 g gorzkiej czekolady, pokruszonej
  • 60 ml kawy
  • 170 g masła w małych kawałkach
  • 4 jajka, żółtka oddzielone od białek
  • 170 g + łyżka stołowa cukru
  • 30 ml ciemnego rumu
  • 1 łyżka stołowa wody
  • szczypta soli

Źródło: mojirecepti.com

Przygotowanie:

Mus czekoladowy uświetni każdy obiad i pozostawi w Twoich ustach niebiański smak najlepszego deseru.

Krok 1:

Zagotuj wodę w Garnku Ceramicznym Delimano®, a następnie postaw Patelnię Ceramiczną Tradycyjną Delimano® (20 cm) na wierzchu nad wrzącą wodą. Rozpuść w rondlu czekoladę z masłem i kawą.

Krok 2:

Zdejmij patelnię znad wrzątku, następnie ustaw w ten sam sposób miskę z żółtkami jajek, 170 g cukru, rumem i wodą. Ubijaj przez 3 minuty, aż zawartość przybierze konsystencję pianki. Zdejmij z ognia, umieść miskę w innym naczyniu z lodowatą wodą i nadal ubijaj, aż żółtka ostygną i zgęstnieją.

Krok 3:

Wlej roztopioną czekoladę do ubitych żółtek. W innej misce ubij na gęstą pianę białka ze szczyptą soli i łyżką cukru. Wymieszaj jedną trzecią śniegu z czekoladą, aby ją rozrzedzić, a następnie dodaj resztę śniegu. Przelej mus do szklanek i schładzaj w lodówce przez co najmniej 2 godziny.

Autor : Delimano

x
Kliknij, oddzwonimy za darmo

Masz pytania lub chcesz złożyć zamówienie? Kliknij przycisk poniżej, a my oddzwonimy do Ciebie.

Nasz konsultant jest gotów odpowiedzieć na wszystkie pytania dotyczące produktów, które Cię interesują. Proszę kliknąć na przycisk poniżej, a my oddzwonimy do Ciebie. Usługa ta jest całkowicie bezpłatna!

Zadzwoń!