Nie masz produktów w koszyku.

Dołącz do
  • Dostawa przez kuriera
  • 30 dni na zwrot
  • Możliwość rozłożenia na raty

Kotlety jagnięce po grecku

Kotlety jagnięce po grecku
Czas przygotowania : Do 45 minut
Czas całkowity : Do 45 minut
Składniki:
  • 2 ½ łyżek stołowych oliwy
  • 2 ząbki czosnku, posiekane
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • ¼ łyżeczki suszonej mielonej papryki
  • 1 kg kotletów jagnięcych o grubości ok. 2 cm
  • 500 g młodego szpinaku
  • 125 ml pełnotłustego jogurtu
  • 1 pęczek świeżego koperku, posiekanego
  • ½ łyżki soku z cytryny

Źródło: mojirecepti.com

Przygotowanie:

Grecka specjalność ze szpinakiem

Krok 1:

Podgrzej (czujnik temperatury w rączce zrobi się czerwony) Patelnię Ceramiczną Tradycyjną Delimano®. Połącz 1 ½ łyżki stołowej oliwy, czosnek, oregano, cynamon, suszoną paprykę, sól i pieprz. Obtocz kotlety w uzyskanej mieszance. Smaż je na patelni po ok. 3 min. z każdej strony.

Krok 2:

W Patelni Ceramicznej Tradycyjnej Delimano® podgrzej (czujnik temperatury w rączce zrobi się czerwony) kroplę oleju i dodaj szpinak. Mieszaj, aż zmięknie, a woda ze szpinaku wyparuje. Posól. Odsącz starannie szpinak i dodaj do niego jogurt, koperek i sok z cytryny. Przełóż całość z powrotem na patelnię i powoli podgrzewaj, nie dopuszczając do wrzenia

Author : Delimano

x
Kliknij, oddzwonimy za darmo

Masz pytania lub chcesz złożyć zamówienie? Kliknij przycisk poniżej, a my oddzwonimy do Ciebie.

Nasz konsultant jest gotów odpowiedzieć na wszystkie pytania dotyczące produktów, które Cię interesują. Proszę kliknąć na przycisk poniżej, a my oddzwonimy do Ciebie. Usługa ta jest całkowicie bezpłatna!

Zadzwoń!