Nie masz produktów w koszyku.

Dołącz do
  • Dostawa przez kuriera
  • 30 dni na zwrot
  • Możliwość rozłożenia na raty

Kotleciki cielęce z masłem i kaparami

Kotleciki cielęce z masłem i kaparami
Czas przygotowania : Do 45 minut
Czas całkowity : Do 45 minut
Składniki:
  • 3 łyżki stołowe mąki
  • 500 g cienko pociętych kotletów z szynki wołowej
  • 20 g masła w kawałkach
  • 1 ½ łyżki białego octu winnego
  • 1 ½ łyżki drobnych odsączonych kaparów
  • 2 łyżki stołowe świeżej posiekanej natki pietruszki

Źródło: mojirecepti.com

Przygotowanie:

Kotleciki cielęce z masłem i kaparami sprawiają, że ślinka cieknie już na sam ich widok.

Krok 1:

Podgrzej wstępnie Patelnię Ceramiczną Tradycyjną Delimano® lub Delimano® Ceramica Dry Cooker™ aż do momentu, kiedy zrobi się gorące (czujnik temperatury w rączce będzie miał kolor czerwony), i dodaj – w zależności od rodzaju naczynia – 2 lub 1 łyżkę stołową oleju.

Krok 2:

W międzyczasie zmieszaj mąkę, 1 łyżeczkę soli, pół łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu i obtocz kotlety w powstałej mieszance. Smaż mięso w 2 turach, przewracając je na drugą stronę, kiedy się przyrumieni i będzie gotowe, po ok. 2-3 minutach

Krok 3:

Przełóż mięso na talerz i odstaw na bok. Odlej nadmiar oleju z patelni, dodaj masło i podsmażaj na małym ogniu aż do momentu, kiedy się przyrumieni i uzyska orzechowy aromat. Dodaj ocet, kapary, trochę soli i pieprzu.

Przełóż z powrotem kotlety na patelnię, aby je podgrzać, następnie posyp natką pietruszki. .

Author : Delimano

x
Kliknij, oddzwonimy za darmo

Masz pytania lub chcesz złożyć zamówienie? Kliknij przycisk poniżej, a my oddzwonimy do Ciebie.

Nasz konsultant jest gotów odpowiedzieć na wszystkie pytania dotyczące produktów, które Cię interesują. Proszę kliknąć na przycisk poniżej, a my oddzwonimy do Ciebie. Usługa ta jest całkowicie bezpłatna!

Zadzwoń!