Nie masz produktów w koszyku.

Dołącz do
  • Dostawa przez kuriera
  • 30 dni na zwrot
  • Możliwość rozłożenia na raty

Kebab z tuńczyka glazurowanego w zupie miso

Kebab z tuńczyka glazurowanego w zupie miso
Czas przygotowania : Do 45 minut
Czas całkowity : Do 45 minut
Składniki:
  • 1 filiżanka – 250 ml białej zupy miso (zwanej także shiro miso)
  • 1/2 filiżanki – 125 ml mirin (japońskie słodkie wino ryżowe)
  • ½ filiżanki cukru
  • ¼ filiżanki wody
  • ½ filiżanki majonezu
  • 1 kg steku z tuńczyka, pokrojonego w 3-centymetrową kostkę
  • kropla oleju

Źródło: mojirecepti.com

Przygotowanie:

Ten wyjatkowy kebab z tuńczyka w japońskim stylu jest idealną propozycją na lekki lunch. Należy go podawać ze świeżą sałatką lub ryżem.

Krok 1:

Podgrzewaj miso, mirin, cukier i wodę w Rondlu Ceramicznym Delimano® na średnim ogniu, mieszając, dopóki cukier się nie rozpuści. Zdejmij z ognia i ubij z majonezem, potem ostudź do temperatury pokojowej.

Krok 2:

Włóż tuńczyka do zamykanej plastikowej torebki, zalej marynatą i pozostaw w lodówce co najmniej na godzinę. Podgrzej (czujnik temperatury w rączce zrobi się czerwony) Patelnię Ceramiczną Tradycyjną Delimano®. Nalej na patelnię kroplę oleju. Nadziej mięso tuńczyka na drewniane patyczki, które wcześniej przez pół godziny moczyły się w wodzie. Polej obficie olejem, a następnie smaż po 2 minuty z każdej strony.

Autor : Delimano

x
Kliknij, oddzwonimy za darmo

Masz pytania lub chcesz złożyć zamówienie? Kliknij przycisk poniżej, a my oddzwonimy do Ciebie.

Nasz konsultant jest gotów odpowiedzieć na wszystkie pytania dotyczące produktów, które Cię interesują. Proszę kliknąć na przycisk poniżej, a my oddzwonimy do Ciebie. Usługa ta jest całkowicie bezpłatna!

Zadzwoń!