Nie masz produktów w koszyku.

Dołącz do
  • Dostawa przez kuriera
  • 30 dni na zwrot
  • Możliwość rozłożenia na raty

Kebab z indyka

Kebab z indyka
Czas przygotowania : 20 minut lub mniej
Czas całkowity : 20 minut lub mniej
Składniki:
  • 1 łyżeczka prażonych nasion fenkułu
  • 1 ząbek czosnku
  • 400 g mielonego mięsa indyka
  • 2 łyżeczki posiekanego świeżego oregano, majeranku lub tymianku
  • 1 duża cytryna
  • sól i świeżo zmielony pieprz
  • 2 grube plastry białego chleba bez skórki, pocięte w kostkę o szerokości ok. 2 cm
  • 8 liści laurowych
  • oliwa
  • 400 g młodej sałaty

Źródło: mojirecepti.com

Przygotowanie:

Idealnie przygotowany kebab jest doskonały na lekki lunch.

Krok 1:

Utrzyj w moździerzu nasiona fenkułu i czosnek ze szczyptą soli. Wymieszaj to z mielonym mięsem indyka, dodając przyprawy, sól i pieprz. Obierz cytrynę ze skórki wraz z białą warstwą, podziel na ćwiartki, potem ćwiartki przetnij na pół, a w zależności od rozmiaru cytryny przekrój jeszcze raz.

Krok 2:

Uformuj mielone mięso w niewielkie płaskie krążki, o średnicy ok. 2 cm każdy. Przygotuj szaszłyk: najpierw nadziej na ruszt kawałek chleba, potem liść laurowy, porcję mięsa, cytrynę i znów mięso, liść laurowy i na koniec kolejny kawałek chleba.

Krok 3:

Pokrop kebab oliwą, przede wszystkim kawałki chleba. Rozgrzej Patelnię Ceramiczną Delimano® lub Patelnię Dwuuchwytową Delimano® do momentu, kiedy będą gorące (czujnik temperatury w rączce zrobi się czerwony) i zapiekaj kebab przez ok. 8 minut, obracając. Zwróć uwagę, żeby indyk nie pociemniał zanim dopiecze się w środku. Podawaj z sałatą, plasterkiem cytryny i oliwą.

Autor : Delimano

x
Kliknij, oddzwonimy za darmo

Masz pytania lub chcesz złożyć zamówienie? Kliknij przycisk poniżej, a my oddzwonimy do Ciebie.

Nasz konsultant jest gotów odpowiedzieć na wszystkie pytania dotyczące produktów, które Cię interesują. Proszę kliknąć na przycisk poniżej, a my oddzwonimy do Ciebie. Usługa ta jest całkowicie bezpłatna!

Zadzwoń!