Nie masz produktów w koszyku.

Dołącz do
  • Dostawa przez kuriera
  • 30 dni na zwrot
  • Możliwość rozłożenia na raty

Jajka faszerowane

Jajka faszerowane
Czas przygotowania : 20 minut lub mniej
Czas całkowity : 20 minut lub mniej
Składniki:

Składniki:

  • 6 dużych jajek ugotowanych na twardo, obranych ze skorupek i przekrojonych na pół
  • 20 dag gotowanej szynki, zmielonej
  • 4 łyżki polskiego słodkiego sera z miodem lub innego łagodnego sera
  • 4 łyżki śmietany
  • 2 łyżki musztardy
  • Sól i czarny pieprz
  • 2 łyżki świeżego, posiekanego kopru lub szczypioru
  • 1 szklanka bułki tartej
  • 5 dag roztopionego masła
Przygotowanie:

Krok 1

Z połówek jajek usuń żółtka i wymieszaj je z resztą składników, z wyjątkiem bułki tartej i masła.

Krok 2

Rozgrzej piekarnik. Włóż mieszankę do każdego białka i wygładź ją nożem. Włóż jajka do brytfanny Delimano. Posyp jajka bułką tarta, zupełnie przykrywając farsz i białka, a następnie polej roztopionym masłem.

Krok 3

Grilluj przez około 3 minuty lub do czasu, aż bułka się zarumieni. Podawaj na ciepło lub w temperaturze pokojowej. Przechowuj w lodówce.

Author : Delimano

x
Kliknij, oddzwonimy za darmo

Masz pytania lub chcesz złożyć zamówienie? Kliknij przycisk poniżej, a my oddzwonimy do Ciebie.

Nasz konsultant jest gotów odpowiedzieć na wszystkie pytania dotyczące produktów, które Cię interesują. Proszę kliknąć na przycisk poniżej, a my oddzwonimy do Ciebie. Usługa ta jest całkowicie bezpłatna!

Zadzwoń!