Nie masz produktów w koszyku.

Dołącz do
  • Dostawa przez kuriera
  • 30 dni na zwrot
  • Możliwość rozłożenia na raty

Grzybowe risotto

Grzybowe risotto
Czas przygotowania : Do 45 minut
Czas całkowity : Do 45 minut
Składniki:
  • 1 filiżanka komosy ryżowej (lub innej kaszy), opłukanej
  • 1 łyżka stołowa oliwy
  • 2 czerwone cebule, drobno posiekane
  • 1 ząbek czosnku, wyciśnięty
  • 200 g pieczarek, pokrojonych w cienkie plasterki
  • 400 g grzybów shiitake, pokrojonych w cienkie plasterki (tylko kapelusze)
  • świeży tymianek lub rozmaryn
  • 250 ml białego wina
  • 100 g świeżo startego parmezanu

Źródło: mojirecepti.com

Przygotowanie:

Pyszne grzybowe risotto o egzotycznym smaku zachwyci każdego, nawet najwybredniejszego smakosza.

Krok 1:

Zagotuj ½ litra osolonej wody w Garnku Ceramicznym Delimano®. Dodaj komosę ryżową, zmniejsz ogień i gotuj, aż zmięknie i wchłonie wodę, ok. 13 minut

Krok 2:

W międzyczasie podgrzej 1 łyżkę stołową oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia w Patelni Ceramicznej Dwuuchwytowej Delimano® lub Wok Ceramiczny Delimano®. Dodaj cebulę i smaż do momentu, aż cebula zacznie robić się brązowa. Dodaj czosnek i smaż jeszcze przez 30 sekund. Dodaj pieczarki i tymianek, a potem smaż do czasu, aż wydzielana przez nie woda odparuje z naczynia.

Zmieszaj komosę z pieczarkami, posól i dopraw pieprzem. Posyp parmezanem i zamieszaj.

Nałóż na talerze i podawaj.

Autor : Delimano

x
Kliknij, oddzwonimy za darmo

Masz pytania lub chcesz złożyć zamówienie? Kliknij przycisk poniżej, a my oddzwonimy do Ciebie.

Nasz konsultant jest gotów odpowiedzieć na wszystkie pytania dotyczące produktów, które Cię interesują. Proszę kliknąć na przycisk poniżej, a my oddzwonimy do Ciebie. Usługa ta jest całkowicie bezpłatna!

Zadzwoń!