Nie masz produktów w koszyku.

Dołącz do

Grzanka z topionym serem zawijana boczkiem

Czas przygotowania : 20 minut lub mniej
Czas całkowity : 20 minut lub mniej
Składniki:
  • 1 opakowanie boczku w plasterkach
  • 2 kanapki pieczywa tostowego
  • 2 plasterki sera Edamskiego
  • 20 gram sera Brie
Przygotowanie:

Krok 1 Kluczem do sukcesu jest charakterystyczny sposób ułożenia plasterków boczku na desce do krojenia (sprawdź na filmie).

Krok 2 Pośrodku powstałego przekładańca z boczku połóż kromkę pieczywa tostowego.

Krok 3 Następną warstwą są dwa plasterki sera Edamskiego przełożone plasterkami sera typu Brie.

Krok 4 Warstwę serową przykryj drugą kromką pieczywa tostowego.

Krok 5 Wystające spod kanapki plasterki boczku zawiń na górę pieczywa.

Krok 6 Na desce rozłóż drugą warstwę z plasterków boczków z tym, że tym razem w pionie.

Krok 7 Połóż pośrodku kanapkę i dokładnie owiń ją boczkiem.

Krok 8 Na rozgrzaną patelnię połóż kanapkę i obsmaż ją ze wszystkich stron do momentu, aż boczek stanie się delikatnie kruchy – zajmie Ci to około 10 minut. Twoja grzanka jest już gotowa do schrupania – smacznego!

Autor : Grzegorz