Nie masz produktów w koszyku.

Dołącz do
  • Dostawa przez kuriera
  • 30 dni na zwrot
  • Możliwość rozłożenia na raty

Ciasto marchewkowe

Ciasto marchewkowe
Czas przygotowania : Do 45 minut
Czas całkowity : Do 45 minut
Składniki:

Składniki: • ok. 8 średnich marchewek • 4 jajka • 1½ szklanki oleju • 2 szklanki mąki • 1½ szklanki cukru • 2 łyżeczki sody • 2 łyżeczki proszku do pieczenia • 1¼ łyżeczki soli • 1½ szklanki obłupanych orzechów włoskich Krem: • 300ml słodkiej śmietanki 30-36% • 250g ser mascarpone • 2 łyżki cukru pudru

Przygotowanie:

Sposób przygotowania:

1. Marchewkę dokładnie umyj, następnie zetrzyj na drobnych oczkach, używając do tego elektrycznej szatkownicy Delimano Utile.

2. Zmiel na drobno orzechy, możesz zrobić to również za pomocą szatkownicy Delimano, używając specjalnej nakładki do siekania orzechów.

3. W jednej misce ubij jaja z olejem, a w drugiej misce wymieszaj mąkę, cukier, sodę, proszek do pieczenia oraz sól.

4. Dodaj ubite jaja do miski z pozostałymi składnikami. Na końcu dodaj marchewkę oraz orzechy. Wszystko wymieszaj.

5. Przelej masę do małej brytfanki lub do dwóch keksówek, wstaw do piekarnika na około 50 minut w temperaturze 160 stopni.

6. Aby przygotować krem ubij śmietankę mikserem, pod koniec dodaj cukier i ser mascarpone.

7. Gdy wyjmiesz ciasto z piekarnika, poczekaj aż ciasto ostygnie, następnie wyłóż krem na ciasto i całość schłodź w lodówce.

Author : Delimano

x
Kliknij, oddzwonimy za darmo

Masz pytania lub chcesz złożyć zamówienie? Kliknij przycisk poniżej, a my oddzwonimy do Ciebie.

Nasz konsultant jest gotów odpowiedzieć na wszystkie pytania dotyczące produktów, które Cię interesują. Proszę kliknąć na przycisk poniżej, a my oddzwonimy do Ciebie. Usługa ta jest całkowicie bezpłatna!

Zadzwoń!