Nie masz produktów w koszyku.

Dołącz do
  • Dostawa przez kuriera
  • 30 dni na zwrot
  • Możliwość rozłożenia na raty

Ciasto daktylowo-czekoladowo-kawowe

Ciasto daktylowo-czekoladowo-kawowe
Czas przygotowania : 20 minut lub mniej
Czas całkowity : 20 minut lub mniej
Składniki:
  • 150 g masła
  • ¾ filiżanki kakao w proszku
  • 250 ml wrzątku
  • 1 ½ łyżki stołowej kawy rozpuszczalnej
  • 1 laska wanilii
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 200 g daktyli, drylowanych i posiekanych
  • 250 g mąki orkiszowej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 200 g brązowego cukru
  • 2 jajka
  • kropla oleju
Przygotowanie:

Zrób sobie małą przerwę na popołudniową herbatę - będzie ona 10 razy przyjemniejsza z kawałkiem pysznego ciasta kawowego z czekoladą i daktylami.

Krok 1:

Natłuść naczynie Delimano® Ceramica Dry Cooker™ odrobiną oleju i posyp kakao w proszku.

Krok 2:

Zagotuj wodę w Garnku Ceramicznym Delimano®. Wymieszaj wrzącą wodę z kawą, nasionami z laski wanilii i sodą. Dodaj daktyle, rozgnieć je delikatnie widelcem, a następnie pozwól im ostygnąć do temperatury pokojowej.

Krok 3:

W misce wymieszaj mąkę orkiszową, kakao w proszku, proszek do pieczenia i sól. Utrzyj masło z brązowym cukrem, aby masło nabrało konsystencji piany. Dodawaj stopniowo jajka, ciągle miksując. Przelej masę do naczynia z daktylami i dodaj do nich mieszankę z mąką.

Krok 4:

Przełóż uzyskaną masę do nie nagrzanego naczynia Delimano® Ceramica Dry Cooker™, a następnie zapiekaj zawartość na wolnym ogniu przez ok. 40 minut, do czasu, kiedy zmieni kolor na brązowy lub kiedy drewniany patyczek, włożony w środek masy, uda się wyjąć czysty. Podawaj z bitą śmietaną

Autor : Delimano

x
Kliknij, oddzwonimy za darmo

Masz pytania lub chcesz złożyć zamówienie? Kliknij przycisk poniżej, a my oddzwonimy do Ciebie.

Nasz konsultant jest gotów odpowiedzieć na wszystkie pytania dotyczące produktów, które Cię interesują. Proszę kliknąć na przycisk poniżej, a my oddzwonimy do Ciebie. Usługa ta jest całkowicie bezpłatna!

Zadzwoń!