• Dostawa przez kuriera
  • 30 dni na zwrot
  • Możliwość rozłożenia na raty
NOWOŚĆ!

Rewolucyjny ekstraktor NutriBullet - teraz z dostawą kurierem GRATIS!

Triki mistrzów kuchni

Triki mistrzów kuchni

Czy ja także mogę być mistrzem lub mistrzynią  kuchni?  To pytanie zadaje sobie wielu ludzi lubiących gotować lub mających dopiero  zamiar poznać tajniki sztuki kulinarnej. 

Jak sprawić, że Twoje potrawy będą udane?

Czy ja także mogę być mistrzem lub mistrzynią  kuchni? To pytanie zadaje sobie wielu ludzi lubiących gotować lub mających dopiero  zamiar poznać tajniki sztuki kulinarnej.

Gotowanie to prawdziwa umiejętność komponowania smaków, kolorów, zapachów.  To raj dla smakoszy, to magiczne miejsce, w którym można popuścić wodze kulinarnej fantazji!

 A jak udoskonalić sobie ten wspaniały czas?

Praktyczne wskazówki pomogą wam zawładnąć tym miejscem, wprawiając w osłupienie wasze rodziny  i znajomych!

Podstawą większości dań w każdej kuchni jest właściwa baza do smażenia, czyli odpowiedni olej!

Przekraczając próg dowolnego sklepu spożywczego mamy w zasięgu wzroku ustawione szeregiem butle z olejem przeróżnych producentów. Który zatem wybrać? 

Olej słonecznikowy stosujemy  do potraw gotowanych i duszonych. Nie powinno się go podgrzewać do temp. powyżej 100 stopni C. Jest  on najbogatszym źródłem witaminy E spośród wszystkich olejów.                       

Olej rzepakowy nadaje się do smażenia, duszenia i pieczenia potraw. Nie zmienia on swoich właściwości pod wpływem wysokich temperatur. Można używać go jako dodatek do sałatek, podobnie jak olej słonecznikowy.

Olej sojowynadaje się do surówek, sałatek, sosów, do gotowania i krótkiego smażenia.

Olej (oliwa) z oliwek )podstawa kuchni śródziemnomorskiej),  idealnie pasuje do sałatek, można smażyć na niej warzywa.

Olej kukurydzianyjest bogaty w kwasy wielonienasycone. Idealny do płytkiego i głębokiego smażenia oraz pieczenia. Olej winogronowy wytwarzany jest  z pestek winogron, wykorzystuje się go do smażenia oraz do  dresingów sałatek.

Wybraliśmy już właściwy olej, co teraz?

 Jeżeli przygotowujemy danie pieczone w brytfannie, musimy ją właściwie do tego  przygotować.

Smarujemy blachę margaryną, posypujemy bułką tartą, kaszą manną lub mąką. Coraz częściej posmarowaną blachę wykłada się pergaminem (pergamin również smarujemy margaryną). 

Jeżeli nie chcemy używać margaryny, w sprzedaży są dostępne specjalne formy silikonowe,  odporne na wysoką temperaturę.

Jeżeli chcemy polać pieczeń tłuszczem z formy powinniśmy to uczynić szybko i sprawnie przy pomocy specjalnej pipety z wymiennymi końcówkami. Igła  służy do wstrzykiwania marynaty do środka pieczonego mięsa,  Prysznic  ułatwia polewanie pieczeni.                        

Do smarowania wierzchu dania możemy także użyć specjalnego pędzla.

Czy teraz kuchnia może być Twoim hobby?

  • Metody płatności
    Możesz dokonać płatności online, przy odbiorze, a także rozłożyć płatność na raty.
  • Gwarancja zwrotu pieniędzy
    Jeśli nie jesteś zadowolony z zakupu, możesz go zwrócić w ciągu 30 dni.
  • Pomoc telefoniczna
    Masz pytania, sugestie, chcesz złożyć lub anulować zamówienie, złożyć reklamację? Zadzwoń: 22 512 54 00
  • Bezpieczne płatności
    Możesz mieć pewność, że płatności w naszych sklepach są w 100% bezpieczne. Dbamy o Twoją prywatność i bezpieczeństwo Twoich danych.

Delimano

Najwyższej jakości produkty kuchenne, zapewniające zdrowy styl życia - garnki, patelnie, małe AGD, akcesoria, podgrzewacze wody.
Zapisz się do newslettera

Kliknij, oddzwonimy za darmo

Masz pytania lub chcesz złożyć zamówienie? Kliknij przycisk poniżej, a my oddzwonimy do Ciebie.

Nasz konsultant jest gotów odpowiedzieć na wszystkie pytania dotyczące produktów, które Cię interesują. Proszę kliknąć na przycisk poniżej, a my oddzwonimy do Ciebie. Usługa ta jest całkowicie bezpłatna!

Zadzwońcie!